Първият звънец в Основно Училище – „Христо Ботев“ ще удари за 48 малчугани в първи клас, разделени в три паралелки. Общо в най-старото учебно заведение в общината ще се обучават 350 деца.

В ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ са записани 21 първолаци, а общо 250 ще са учениците.

Прага на Средно училище „Иван Вазов“ ще прекрачат 497 ученици. Първи клас ще са 25 деца в една паралелка, осмокласниците са 54.

Средно училище „Св. Климент Охридски“ в най-голямото село в община Мездра - Зверино, ще отвори вратите си за 12 нетърпеливи малчугани. В осми клас ще бъдат 14, а общо учениците за тази учебна година са 178. В Основното училище „Васил Кънчов” в село Моравица ще се обучават 20 деца.

В класните стаи на ПГ „Алеко Константинов“ ще влязат общо 168 ученици. От тях 31 са осмокласници, които ще овладяват професиите „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „Ресторантьор“, със специалност „Производство и обслужване на заведения за хранене и развлечения с разширено изучаване на английски език“.

В гимназията по „Механизация на селското стопанство”, която вече носи името „Васил Левски“ са записани 16 осмокласници, които ще се обучават в две направления – „Локомотиви и вагони” и „Пътностроителна техника ”. Общо възпитаниците на професионалната гимназия са 76.

Припомняме, че от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Средно училище „Иван Вазов“ се включват в доброволческа инициатива за събиране на средства. Идеята е вместо цвете, да бъде оставено дарение в специални кутии в учебните заведения. От Иновативното училище ще дарят събраните средства за лечението на Христо Пенчев от Мездра, а от градската гимназия събират средства за 10-годишния Антон Боримечков от град Бяла Слатина, който също се бори с тежко заболяване.

Всеки, който има възможност може да се включи в инициативите „Подари живот, вместо цвете на 15 септември“.