На 16 и 17 юни в района на румънския град Крайова се проведе тристранна операция "Пътен трафик на синя граница”, съобщават от Областната дирекция на полицията във Враца. Инициативата за операцията е на румънската пътна полиция и се реализира за 13-а поредна година, като тази година за пръв път участваха и представители на ОД МВР - Враца.

Съвместни екипи от български, румънски и сръбски пътни полицаи контролираха безопасността на движението в района на Крайова. Старши комисар Димитър Газибарски, директор на ОД МВР - Враца, неговият заместник комисар Пламен Костов и старши инспектор Янко Харампиев от сектор „Пътна полиция” бяха представители и участници от българска страна.

В рамките на визитата старши комисар Димитър Газибарски, колегата му от Зайчар, Република Сърбия и директорът на Полицейски инспекторат - Долж, Румъния проведоха среща по покана на председателя на Окръжния съвет на окръг Долж. По време на разговора участниците бяха единодушни за ползите и важността от подобни съвместни участия.

Смесените екипи на „Пътна полиция” извършваха проверки на автомобилния трафик, а българските и сръбските полицаи бяха полезни и при контактите с шофьори - техни сънародници.