С концерт в Дома на железничаря градското Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Мездра отбеляза на 11 май своя патронен празник - Деня на светите равноапостоли и славянобългарски просветители.

„Благодаря за подкрепата на всички Вас, родителите, които сте ни поверили най-милото си - своите деца, заяви в приветствието си директорът на учебното заведение Галя Богданова. Скъпи ученици, на Вас искам да пожелая да бъдете здрави, смели в мечтите си и да бъдете добри и сърдечни към ближния си. Гордейте се, достойно защитавайте честта на нашето училище и с много вдъхновение вървете напред като нашия патрон - светите братя Кирил и Методий".

В разгара на тържеството за седми път бе връчена уникалната награда - почетна грамота „Найден Найденов”, на името на първия директор на училището. За "Ученик на годината" бе обявена седмокласничката Деяна Минева, която получи плакет, грамота и медал за отличен успех.

Специален гост на празника бе театралният актьор и рецитатор Янко Лозанов. Създателят на сайта „Слова български” изпълни емблематични български стихотворения.

По-сетне на сцената се изявиха децата от училището, които рецитираха, пяха и танцуваха.