Служители на реда в Мездра са работили активно през последните дни по множество сигнали за извършени обири по домовете на хората в града, съобщават от Областната дирекция на полицията във Враца. В резултат на оперативно-следствените действия за кражба на два телевизора, шмиргел, комплект фрезери за дърво, два комплекта инструменти, DVD, две микровълнови фурни, градинска бензинова косачка, водоструйка, бормашина, флекс, 100 м ел. удължител, помпа за басейн, комплект пневматични инструменти и куфарче за тях, е уставовено, че извършител e 24-годишният Р. Ц. от Мездра. Полицаите открили голяма част от задигнатите вещи. Други обирджията признал, че успял да продаде.

В хода на разследването станало още ясно, че същият крадец е проникнал с взлом в частен имот в село Крапец, откъдето задигнал преносим компютър, мобилен телефон и ръчен часовник.

Образувано е досъдебно производство. Апашът е задържан за 24 часа. След като разследващите органи внесат материалите по случая в прокуратурата и от там се повдигне обвинение, крадецът ще отговаря пред Темида за деянията си.