На срещата е договорено до месец министерството на здравеопазването да представи пред омбудсмана и персонала на лечебното заведение мерките от оздравителния план.

По предложение на обществения защитник от министерството е поет и ангажимент да осигурят средства за ремонт на родилното отделение на болницата, което наистина е в трагично състояние.

От официалния сайт на омбудсмана съобщиха още, че през следващата седмица Мая Манолова ще посети отново Враца и ще се срещне пак с екипа на лечебното заведение.


Най-после! От здравното министерство казват нещо конкретно - ще отпуснат пари за ремонта на родилното. Браво! Не е ясно обаче, кое ще е това юридическо лице, дето ще инвестира в болница с милиони дългове и на крачка от фалита. На предстоящата среща, лекарите и медицинските сестри във Враца със сигурност ще искат Мая Манолова да пита министър Ананиев, безсилна ли е държавата да се погрижи за стабилизиране състоянието на своята собственост - МБАЛ "Христо Ботев", и дали пък по тази "рецепта за оздравяване" не се задава приватизация на лечебницата?