На срещата, Милена Макавеева – експерт в „Бюро по труда” – Монтана представи мултимедийна презентация на Проект" Готови за работа", който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Целта на проекта е стимулиране на активността и подобряване на възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи до 29-годишна възраст вкл., които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, и не са регистрирани като безработни лица в Дирекция „Бюро по труда” (ДБТ) към Агенция по заетостта.

За достигане до тези младежи, се предвижда да се организират 60 информационни събития с участието предимно на млади хора, с цел стимулирането им да попълнят Картата за участие в проекта.

Николай Илиев, зам. кмет на община Бойчиновци и координатор за програма РОМАКТ сподели пред присъстващите реализирани дейности по проект РОМАКТ в община Бойчиновци.

На заседанието присъства и Александра Райкова, фасилитатор за програма РОМАКТ. Тя представи допълнителна информация във връзка с изпълнението на програмата.