По време на своеобразния флашмоб децата скандираха: „Пазете нашия живот!”. Нетрадиционната проява бе част от инициативите за безопасно движение, организирани от учебното заведение в рамките на Седмицата на безопасността по пътищата.

"Днешната инициатива е един вид практическо занятие за учениците от I до IV клас, защото те изучават безопасност на движението по пътищата, разказа директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий” Галя Богданова. Във връзка с многото катастрофи, които стават напоследък, при които загиват и малки деца, и ученици, ние искаме да призовем шофьорите да бъдат по-внимателни с децата на пътя. Това е основната идея, като децата направиха плакати с техни тематични рисунки и призоваха: "Пазете нашия живот!”.

"Децата приеха тази инициатива с голям ентусиазъм", сподели още Галя Богданова. През миналата седмица те са нарисували плакати за днешната проява, а в специализираните уроци за били запознати от своите учители с последните случаи на тежки катастрофи, както и колко е важно безопасното движение на пътя.