Първото занимание на най-малките „железничари“, родени 2010-2011 година, се проведе на помощния терен на стадион „Локомотив“, като групата не беше пълна.

Старши-треньорът Стоян Стоянов сподели за MediaNews, че паузата от два месеца се е отразила негативно на децата, но отмененото първенство и липсата на официални срещи, ще помогне за наваксване на пропуснатото през тези месеци. Стоянов обясни, че футболистите ще тренират по три пъти в седмицата, като за начало това ще са дните понеделник, сряда и петък.

Той допълни, че има вероятност за участие в турнир, който по програма е бил насрочен за април, но заради вируса е отложен за периода 26-28 юни. От клуба са заявили участие, очаква се решението на родителите. Турнирът „Футболни звезди на България“ е предназначен за деца родени между 2006 и 2013 година и ще се проведе в Бургас.

Младшата и старшата възраст на „червено-черните“ подновиха тренировките на терена с изкуствена настилка в Мездра. Техният старши-треньор Владимир Найденов заяви, че отсъствието от терена се е отразило, но играчите са в добра физическа форма и продължават да се готвят за следващото първенство.

Относно създадената футболна школа за деца в село Зверино преди няколко месеца, Найденов поясни, че преди пандемията в нея са били записани над 30 деца, като очакванията са школата да се развие и футболистите да се увеличат.

Новите първенства за детско-юношеската школа ще започнат след 15-ти септември, когато ще има и нови възрастови групи. От „Локомотив“ заявиха, че възнамеряват да направят пета възрастова група, която да се състезава в шампионата на Футбол 7 или Футбол 5.