При пълна доминация първото полувреме завърши с 4:0 за мездренския тим. Във втората част те вкараха още три гола, като допуснаха само едно попадение в своята врата.

Голмайсторите в двубоя бяха Стефан Тасев, Венелин Николаев, Милен Илиев, Радостин Даков, Митко Николаев, Константин Христов и Лъчезар Ценов.

След срещата председателят на Областния съвет на БФС - Враца Милен Бельов поздрави футболистите и треньора Владимир Найденов за добрата игра и упоритост на терена. Той връчи на отбора купа и медали за първото място в първенството на областната група.

Доброто представяне на юношите им осигури първото място и актив от 46 точки, записани след 14 победи.

Ето какво написа в профила си в социалните мрежи наставникът им Владимир Найденов:

„Горд съм с вас момчета, преди 5 години бяхте едни малки момчета, невярващи в собствените си възможности, но заедно извървяхме пътя и с много възходи, падения и още повече тренировки, сега вече се превърнахте в страхотни момчета за пример на терена и извън него, и вече може да се наречете Шампиони! Благодаря ви за всичко!“.

Юношите имат още един последен мач от първенството срещу Първа атомна 1974 (Козлодуй), който ще се изиграе 23 май в Козлодуй.

Купа и медали получиха и децата от ДЮШ на „Локомотив“ Мездра, набор 2010 година, които завършиха втори в първенството. Футболистите на треньора Стоян Стоянов записаха 9 победи, 2 равенства и 1 загуба през сезона.

„Преди 6-7 години, когато започнах като треньор в "Локомотив" Мездра, второто място се считаше за Велико постижение. Сега, видно и от снимката се смята за провал, особено за тези момчета, които последните години свикнаха да са на върха, споделя Стоян Стоянов. Честито на ДФК Видин за първото място! На моите момчета мога да им кажа само едно голямо браво за представянето, за раздаването и постоянството и за това, че толкова години не спират да обичат тази игра и да искат да се развиват. И като зная какви характери са и най-вече какъв колектив сме, съм сигурен, че следващата година ще е нашата! Гордея се с вас!“, допълни треньорът на децата.