Калин Каменов благодари на Министерство на енергетиката за активната подкрепа, която образователната система във Враца получава. "Надявам се чрез реализацията на този проект да постигнем максимален клас на енергийна ефективност на училището и да намалим разходите за топлоенергия, така че в СУ "Васил Кънчов“ да остава повече финансов ресурс, с който да се повишава качеството на образование. Това е важен за нас проект и сме изключително благодарни на министерството. Ще продължаваме да кандидатстваме, така че да успеем да обновим повече учебни заведения, да повишим качеството на учебната база и подобрим условията в училищата в община Враца“, заяви Каменов.

Проект "Подмяна на отоплителната инсталация обслужваща топлинните нужди на сградата на СУ "Васил Кънчов“ се финансира по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ чрез Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2009-2014 г. "Реализацията на проекта ще допринесе за комфорта на вашите ученици, защото децата са бъдещето на България“, заяви зам.-министърът на енергетиката Николай Николов. "Правим всичко възможно в рамките на програмата да подпомогнем енергийната ефективност на общинските сгради и в частност училищата и детските градини“, добави заместник енергийният министър.

По време на визитата си в СУ "Васил Кънчов“ кметът на Враца и зам.-министър Николов разгледаха експозиционен кът от снимки и документи, разказващи за историята на училището.