Официален гост на откриването бе кметът Калин Каменов. „Въведените енергоефективни мерки са важни за цялото училище, важни са за Вас деца, защото ще имате възможност да учите в по-добри условия. Модерният физкултурен салон ще Ви помогне да постигнете нови спортни резултати. Пазете това, което е направено, защото то е за Вас!“. С тези думи Калин Каменов приветства учениците и преподавателите в СУ „Васил Кънчов“.

В училището е ремонтирана и оптимизирана отоплителната инсталация, във физкултурния салон също е монтирано отопление. Фирмата, която изпълни строително монтажните работи е „ВИНСТРОЙ” ООД. Стойността на договора е в размер на 279 383 лв., с включен ДДС.

СУ „Васил Кънчов” е част от реализиран проект „Повишаване на енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура на гр. Враца”, който се осъществява съвместно с Асоциация "Норск Енерджи" от Осло - Норвегия, на базата на подписано партньорско споразумение. Проектът се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.