Община Мездра е част от инициативите в рамките на Европейската седмица на мобилността и Европейската седмица на спорта чрез организирането на два дни, изпълнени със спортни активности. В 11:00 на площад „България“ е организирано състезание по майсторско управление на велосипед за ученици от I до VIII клас.

В 13:00 ще се проведе томбола с награди за всички, които са участвали във велопохода и състезанието по майсторско управление на велосипед.
Сред големите награди ще са велосипед, тротинетка за трикове и скейтборд.

На 23 септември, в 07:45 ч., в двора на всяко училище на територията на Община Мездра ще се проведе утринна гимнастика. Общинска администрация, учебните заведения и спортните клубове ще се включат в кампанията „Нестле за Живей Активно“ с идеята, че все повече хора трябва да се движат, спортуват, танцуват и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот.

По-късно през деня, в 17:30 ч. ще се проведе Панорама на спортни и физически активности. В нея ще вземат участие всички спортни клубове, клубовете по степ аеробика, зумба, народни танци, хип-хоп танци, както и дейностите за физическа активност към Центъра за подкрепа за личностно развитие.

За финал - от 19:30 ч. ще се проведе томбола с награди, като акценти в наградите ще бъдат велосипед и реплика на футболната топка от Световното първенство по футбол в Аржентина през 1976 г.