Двама нови починали имаме, това прави общо 28 починали - 15 мъже и 13 починали жени, допълни ген. Мутафчийски.
Става въпрос за жена в "Царица Йоана" в София и мъж в "Пълмед" в Пловдив. Средната възраст на починалите е 65 години. 320 души с настанени в болници.

Излекувани са 68 души. Броят на болните в болници е 230, от тях 35 са в интензивни отделения", заяви шефът на щаба. Само в София има още 12 заразени – 9 са амбулаторни, има двама в „Пирогов”, един в „Света Анна”. В Кюстендил има трима нови пациенти, от които двама са в Кюстендил, един е в Дупница. В Пловдив са двама. В Хасково и в Стара Загора също има по двама.

От медицинския персонал няма нови установени случаи.

"С това хубаво време София беше пълна. София е 2 млн. души, а лекарите са 9 000. Разберете, че не сме Германия с огромния ресурс. Господ ни пази и е милосърден, не е един денят в годината, в който трябва да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да останем вкъщи", каза началникът на отделение УНГ към "Пирогов" д-р Асен Меджидиев.

"Няма смисъл да търсим Бог по църквите, нека не поставяме под изпитание Божията милост и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране. Ходейки по улиците, хората сякаш искат да не дадат на нас лекарите Божия роля - да решаваме кой да живее. Благодарим ви за тази корона от тръни, не я искаме.

Ако си останете по къщите, ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме. Направете го, нека не превръщаме болниците в морги. Нека запазим това, което досега постигнахме като резултат. Нека си останем по къщите и Бог ще бъде с нас", апелира началникът на "Александровска" болница д-р Костадин Ангелов. Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Асен Балтов заяви, че има огромен потенциал от бъдещи пациенти, защото хората са по улиците и се разхождат свободно.

"Имаме 11 интубирани пациенти, и още 31 в среднотежко състояние. Всички пациенти идват с влошено дишане в "Пирогов". Сега не е моментът да се седи в градинките, да се пие бира, да се веселим, следващите 2 седмици ще са критични. Моят апел е - не ходете на църква, всеки носи църквата в себе си", изтъкна Балтов.