Силна лятна селекция стяга един от клубовете с традиции във Врачанската "А” областна група - Скала (Зверино). Футболната команда от Искърското дефиле е на път да привлече 7 класни нови попълнения от Локомотив 1929 (Мездра), който през миналия сезон се нареди на второ място в регионалната четвърта дивизия.

Ръководството на "шахматистите” възнамерява да подсили отбора с опитните защитници Ивайло Георгиев (Зуека), Камен Каменов и Юлиян Георгиев, халфовете Николай Ганчев, Павлин Димитров (Пинко) и Тихомир Найденов (Бизнеса) и нападателя Ангел Петров. В момента Ганчев и Димитров водят подготовка с новака в Северозападната трета лига Първа атомна (Козлодуй), но от зверинския клуб се надяват да ги привлекат за предстоящия сезон.

От миналогодишния състав със сигурност остават капитанът Христо Христов и халф-бековете Николай Трънчев и Кристиан Кътов, който допреди време също играеше в Локо (Мездра), халфовете Емилиян Петров, Георги Данов и нападателят Радослав Зарев.

Водят се преговори за привличането на трима основни футболисти от Спортист (Своге) - вратар, защитник и халф, както и на бившия треньор на "шоколадите” Юлиян Георгиев (Бульона).

Подготовката на Скала (Зверино) за новия сезон в "А” ОФГ Враца ще стартира в началото на август. Първата контрола на отбора ще бъде идната събота (6 август) от 18.00 часа в Криводол с месния ФК Ботев. Зверинчани планират поне още три проверки, едната от които ще бъде с Балкан 1929 (Ботевград), треньор на който е бившият наставник на мездренските "железничари” Иван Редовски.