Във връзка със спазването на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Враца, и Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти за търговска увеселителна рекламно-информационна и друга обслужваща дейност, на територията на община са извършени проверки на 50 летни тераси и слънцезащитни устройства. Само 9 от тях са били с редовни документи и платени такси.

За установените нарушения и за неплатени наеми са дадени срокове за изпълнение, в резултат на което са постъпили приходи в размер на 26 742 лв. Проверени са 70 кафе-автомата, от които 60 са с издадени разрешения, но с просрочени задължения. В резултат на извършените проверки постъпилите приходи са в размер на 4 619,13 лв.

Инспекторите започват проверки по Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на община Враца. Собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства ще трябва да ги премахнат от градинките, тротоарите и междублоковите пространства. В противен случай от звено "Инспекторат" ще последват санкции.