Нинтендо първоначално не разкрива пълното име на Марио. В интервю, проведено 1989, компанията заявява, че персонажът не се казва „Марио Марио“, въпреки заглавията на серията игри „Mario Bros.“ (Братята Марио), което логично предполага, че фамилията на Марио е Марио.
Първото по-значимо използване на „Марио Марио“ е направено в пълнометражната игрална адаптация от 1993 г. Името повторно пребивава в официалния наръчник на „Prima Games“ от 2000 г. за „Mario Party 2“ и от 2003 г. за „Mario and Luigi: Superstar Saga“. През 2012 г. Чарлз Мартине, който озвучава Марио, се преставя като „Марио Марио“ в „Сан Диего Комик-Кон“.
Следващите месеци президентът на Нинтендо Сатору Ивата признава, че персонажът няма фамилия, което е потвърдено няколко месеца по-късно и от Миамото, създателят на италианския водопроводчик. Два месеца след смъртта на Ивата през юли 2015 г., създателят на Марио променя своето становище. През септември 2015 г., на фестивал по случай 30-годишнината от „Mario Bros.“ Миамото потвърждава, че цялото име на неговия герой е Марио Марио.

„Холивуд снимаха филм по „Mario Bros.“. В една сцена им трябваше фамилно име и някой предложил тъй като са братята Марио, то и последното им име да е Марио. Много се смях тогава“, спомня си Миамото, цитиран от Game Informer.