Цветомир Тодоров спечели петата си Балканска титла по ММА в категория до 61 кг при юношите. Младата надежда на Боен клуб „Сила” изигра блестящо първата си среща срещу представител на домакините и спечели по точки, но получи тежка контузия в глезена.
На финала, въпреки контузията си, Цветомир надигра и другия албанец и грабна петото си балканско злато.

Жребият изпрати директно на финал другия врачански национал Павлин Воденичарски срещу български съперник. Павлин показа добра игра в три рунда, но двете наказателни точки му попречиха да спечели срещата. Така Павлин се задоволи с второто място и донесе сребърния медал от Балканиадата.

Петото балканско първенство бе определено от президента на Българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки за най-голямото до сега. На този форум мериха сили бойци от пет държави. Българският национален отбор отново успя да спечели отборната купа от петото издание на Балканското първенство по ММА във всички възрастови групи.

16 златни, 7 сребърни, 4 бронзови медали успяха да извоюват бойците ни на Балканското първенство в Тирана, Албания. България е на първо място на Балканско и Европейско ниво и на второ място на Световно ниво .

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов поздравиха своите възпитаници и от другата седмица започват подготовката за следващата изява Национална ММА купа „Леденика”, която ще се състои на 26.11.2017 г. в град Враца.