"Отдавна исках тази благородна акция да се осъществява и в нашето село. Сондирах мненията на собствениците на магазините. Всички проявиха желание да се включат. Започнахме преди няколко дни, като бурканите вече са наполовина пълни.

Инициативата е моя, но хората, които я подеха реално са жителите на село Дърманци. Искрено се радвам, че всички откликнаха и съм сигурна, че съвсем скоро ще предадем в банката и първите пълни с жълти стотинки буркани“, поясни Цветанка Георгиева.

Благодарение на кампанията през миналата година са събрани 60 000 лв. от дарения на жълти стотинки. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на медицинска апаратура за педиатричните отделения в Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян.

"Надявам се все повече хора да се включат в инициативата и следващата година със събраните средства да се закупят необходимите консумативи и апаратура и за детските отделения в Мездра и Враца. Искрено вярвам, че все повече хора ще се включат и през следващата година и ще разкрием пунктове за събиране на жълти стотинки във всички села на Община Мездра“, сподели Цветанка Георгиева.

Тя вярва, че който иска да помогне, винаги намира начин. Жителката на Дърманци прави всичко по силите си, за да популяризира инициативата. Населеното място има и група във фейсбук - "Фенове на Дърманци“, където организаторът на каузата в населеното място дава повече информация за инициативата. Там посланието й е просто и истинско:

"Отворете сърцата си и помогнете. Всеки има възможност да дари жълти стотинки. Мисля, че подобни каузи обединяват хората особено в едно малко населено място. Бих направила всичко по силите си, за да популяризирам инициативата“, категорична е Цветанка.

Обичайно благородните каузи се приемат с охота и реализират от всички. На тях веднага откликнали собствениците на хранителните магазини, в които са поставени бурканите и останалите жители на населеното място.

„За мен това е една много добра инициатива, за да можем да подпомогнем деца в нужда. В Дърманци вече са събрани много такива средства. Призовавам всички хора – не са ви нужни жълтите стотинки. Не ги хвърляйте по улицата. Те могат да помогнат на деца в нужда. Нека всички да сме по-добри християни, за да могат децата ни да живеят в един по-добър свят.“, сподели Нели Лазарова.

Някои от хората дори събират жълти стотинки и отиват до двата обекта с мисълта да помогнат за благородната кауза. Когато бурканите се напълнят, събраните средства ще бъдат предадени в банка съгласно.

Рекламни материали за акцията има в магазините в Дърманци. Повече информация за кампанията може да получите на сайта www.stotinkite.com или в страницата на кампанията „Жълти стотинки“ в социалната мрежа.

Да отворим сърцата си и помогнем !