По думите му ще бъде направена така организацията, че ще може на един човек да му бъде поставена едната доза от ваксината в един град, а втората в друг. Проф. Костадин Ангелов отново подчерта, че и здравно неосигурените също ще могат да се ваксинират и това ще е безплатно за тях. Медиците,които им поставят ваксините обаче ще си получат възнаграждението за това.

По думите на здравния министър в Кюстендил е по-голяма заболеваемостта заради британския вариант и „предполагаме, че е по така наречения битов път. Има фамилно разпределение на случаите.“ коментира още министъра. Той обаче няма обяснение защо има ръст на заболелите във Враца За последната седмица заболеваемостта е 216 за 100 хиляди. Тази заболеваемост не рефлектира върху натиска на лечебните заведения, категоричен бе здравният министър. Според него това позволява мерките към момента да продължат и занапред.

„През 14 дни разхлабваме мерките, следим заболеваемостта, ако има притеснителна тенденция образно казано да дръпнем щепсела.“, коментира още проф. Ангелов. Той поясни, че желаещите да се ваксинират могат да се регистрирате в РЗИ, може и във информационната системата, която ще стартира в края на месеца или началото на следващия. Може и при вашия личен лекар, който също може да регистрира и извърши ваксинацията.

Здравният министър изрази неудовлетвореност от бавния темп на ваксиниране в страната. Той посочи като лоша практика това, че някои лекари съветват пациентите си да не бързат с ваксинирането срещу COVID-19. " Обмисляме отпушване на ваксинирането и в 4-та фаза, не е човешко да чакаме човек да се ваксинира и той да не идва.", коментира още проф. Ангелов.

Според здравния министър ако се ваксинират и 70% от хората ще бъде осигурен нормален начин на живот. Проф. Ангелов посочи като пречка за по-бързата имунизация срещу коронавируса недоверието към институциите и в частност здравните власти.