Те отправиха послания към завършилите обучението да следват мечтите си, да развиват и реализират идеите си, да не спират да инвестират в себе си чрез различни по вид обучения и да се стремят да придобиват нови знания и умения залагайки и на неформалното образование, което могат да получат напълно безплатно в библиотеката.

Курсът по „Уеб дизайн, уеб администрация и основи на графичния дизайн“ е част от инициативата „УЕБ ПРОЕКТ“, която включва два елемента: обучение по „Уеб дизайн, уеб администриране и графичен дизайн“ на младежи до 29-годишна възраст и включването им в безплатната изработка и предоставяне на уеб сайтове, страници в социалните мрежи и приложения за мобилни телефони в полза на организации и институции, които развиват нестопанска дейност (училища, фондации, детски градини, читалища, библиотеки, галерии, музеи, общини и др.).

Проектът предвижда възможност сайтове да бъдат изработени и в полза на фирми срещу заплащането на определена цена. По този начин от сдружението се стремят да подпомогнат местния бизнес и да осигурят реализация на младежите, завършили курса. Чрез инициативата „МОНТ УЕБ“ се затваря кръга образование – придобиване на практически опит – трудова заетост - важна част и цел на всяко едно обучение.

Партньори на инициативата са: Регионална библиотека „Гео Милев“, Общински младежки дом, НСНЦ „Младежки Глас“ – клон Монтана и Хостинг компания „ICN.BG“. Курсът се реализира с медийната подкрепа на „От Ком до Лом“.