Кметът Калин Каменов заяви, че благодарение на подкрепата от страна на правителството, са осигурени 1 200 000 лева за ремонта на волейболно хале. „Днес се провежда последният турнир в тази спортна зала, която е изключително компрометирана. Добрата новина е, че само след няколко месеца, във Враца ще има съвременна волейболна зала, със съблекални, санитарни помещения, вентилация и отоплителна система. Вярвам, че след приключването на ремонтните дейности, волейболистите ни ще имат една адекватна база, където да спортуват“ – коментира Каменов и допълни, че обновяването на спортния комплекс ще продължи.

По време на първата копка, министър Аврамова благодари на кмета Каменов за полаганите усилия както в сферата на пътната инфраструктура, така и за обновяването на спортните бази в града.

Представителят на фирмата изпълнител на ремонтите дейности ДЗЗД „Престиж – Парсек” – Бончо Бонев бе категоричен, че обновяването на волейболното хале ще бъде изпълнено качествено и в срок. „Само след няколко месеца, Враца ще разполага с една модерна волейболна зала“ – добави още Бонев.

На събитието присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, областният управител Малина Николова, спортисти от волейболни клубове в града и страната.

Строително-ремонтните дейности по халето предвиждат – подмяна на всички инсталации, дограми и настилки, както и да се изгради пристройка към него. В новата част ще се разположат помощните помещения, съблекални, бани, тоалетни, като успоредно с това ще бъдат изградени и трибуни, с близо 200 седящи места. Средствата, в размер на 1 200 000 лева са осигурени с Постановление на Министерски съвет.