В раздел "Музика" ще се състезават вокални групи и индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи. Те ще участват с две забавни песни, като едната трябва да е от български автор. Изпълнителите от чужбина участват с две песни от своята националност.

В раздел "Модерни танци" възрастовите групи са две – до навършени 12 години и до 16 навършени години. Възможни са и индивидуални изпълнения без възрастови ограничения.

Малките художници ще рисуват по темата "Моята детска мечта". Формат на рисунките и материали за рисуване са по избор на художника. Всеки може да участва с не повече от две рисунки. Рисунките се изпращат най-късно до 12 април 2024 г. с посочен адрес, телефон, трите имена и възраст.

Във всички раздели журито е професионално. Във всеки раздел се връчва І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда – статуетки и предметни награди. Връчват се и поощрителни награди. Наградите се връчват на гала концерта. Наградените участват в гала концерта на 27 април 2027 г. Срокът за подаване на заявки за участие е 5 април 2024 г. Рисунките могат да бъдат изпращани до 12 април. Предвиждат се съпътстващи прояви. Организатори на фестивала са НЧ "Иван Вазов – 1872", гр. Берковица и Община Берковица.

За контакти: 3500 гр. Берковица, пл. "Йордан Радичков" № 4, телефон 0953/ 89 119; GSM: 0886853438; e-mail: ob@berkovitsa.com.