Проектът за първия етап от реконструкцията и рехабилитацията на водоснабдителната система на територията на град Мездра е на стойност 2,8 млн. лева и включва подмяна на основните водопроводи и възстановяване на засегнатите участъци на улиците с най-чести аварии„Любен Каравелов”, „Сердика”, „Владимир Заимов”, „Роза”, „Брусненско шосе”, „Никола Вапцаров”, „Дружба”, „Искър”, „Георги Кирков”, „Патриарх Евтимий” и „Пейо Яворов”.

„Започваме от участъците с най-честите аварии като улиците Любен Каравелов и Христо Смирненски. Ще се опитаме да включим и Добруджа и Оборище, като замяна на заложената част от Христо Ботев, където вече има нови настилки”, уточни кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Градоначалникът подчерта, че всичко е с цел подобряване на водоснабдяването.

Николай Георгиев, който живее в един от районите с най-чести аварии сподели за MediaNews, че приветства реконструкцията на ВиК мрежата, но според него това е това е закъснял процес.

Вторият етап от строително-монтажните дейности ще започне през следващата година. В него е включена и част от канализационната мрежа.