След края на гласуването двама от далите своя вот ще спечелят специални подаръци от федерацията. С томбола ще бъдат определени тези, които ще получат официален екип на националния отбор и официална топка, с каквато тимът ни играе в квалификациите за световното първенство през 2023 година.

Освен това, в специално организирана анкета спортни журналисти и баскетболни треньори традиционно ще гласуват и в категориите "Баскетболист на годината", "Баскетболист на годината (играещ в България)", "Баскетболистка на годината", "Баскетболистка на годината (играещ в България)" и "Треньор на годината". В анкетата тази година е включена и категория за най-добри млади баскетболист и баскетболистка (родени до 2002 година).

През 2021-а България записа един от най-големите си успехи за последното десетилетие, класирайки се за Евробаскет 2022 за мъже. При подрастващите европейските шампионати не се проведоха, но вместо тях ФИБА направи силни турнири за всички възрастови групи. Националният отбор на България за момчета до 15 години се класира на трето място и завоюва бронзовите медали на FIBA U15 Skills Challenge.

Източник: sportal.bg