Жалба подал и 85-годишен жител на Аспарухово, който се оплакал, че от дома му са откраднати 3 моторни триона, ъглошлайф "елпром" и три топчета ел. проводник.

При проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Берковица и Участък Медковец установили извършителя – 24-годишен жител на берковското с. Мездрея, криминално проявен и осъждан. В дома му в с. Мездрея били открити откраднатите вещи.

В хода на разследването било установено, че 24-годишният извършил и три кражби на пари от незаключени леки автомобили, паркирани в селото.

През септември отворил незаключена врата на лек автомобил "Субаро Легаци", собственост на 32-годишен жител на с. Расово, и отнел 300 лв, които се намирали в мъжка чантичка, оставена до скоростния лост на автомобила.

През декември отново отворил незаключени врати на два леки автомобили "Гранд Чероки" и "Шкода", собственост на местен жител, и взел 200 лв, мобилен телефон "Самсунг sd 6" и ножче швейцарско производство.

24-годишният направил пълни самопризнания за извършените престъпления. Работа по документиране на престъпната му дейност продължават служителите от полицейския участък в с. Медковец.