Прибрал 2360 лева, злaтни бижута и дебитни карти от 78- одишната М. Б. Г от Монтана, изхвърлени от терасата и 2000 лева от дядо също от Монтана, оставени под личния му aвтомобил, паркиран пред дома му. Старите хора били заблудени, че им се обаждат от полицията и са избрани да помогнат за залавянето на мошениците. У заловения В. В. П. са намерени част от парите.

На 28-ми септември още една 63-годишна жена от монтанското село Благово е поападнала в капана на ало измамниците. Към 15.00 часа и се обадил мъж, представящ се за полицай и за да му съдейства тя оставила 9 000 лева пред пошата в селото на ул. Георги Томов 21.

И този случай показва, че възрастните хора от Северозапада живеят в дълбока изолация, не слушат радио и не гледат телевизия, не четат вестници и до тях не са достигнали сериозните предупреждения на МВР. Някои от разкритията разбиват тезата за организираните телефонни банди. Възможно е останали без препитание мъже да се възползват от наивността на старите хора в стремежа към бърза печалба и да си присвояват хитрия номер. Според криминалистите апашите са си намерили нови помагачи, след задържането на двамата роми от Вършец в средата на август. Обикновено те се отзовават на обяви за търсене на шофьори.
Тогава полицията спипа двете мулета Петър и Асен. Двамата месеци наред заработвали добре като помагачи на ало бандитите и натрупали богатство.