41-годишният мъж пристигнал вчера следобед в къщата на годеницата си в село Вълково, за да я убеди да се върне с него в град Лом, където двамата живеели. При намесата на нейните родители, той е прострелял бащата в гърдите, а след това се барикадирал с двете жени в къщата и заплашвал всички, живеещи в ромската махала да не се намесват, за да не пострадат.

Акцията е била изключително опасна, каза главен комисар Живко Коцев:

"Извършителят е задържан, неутрализиран е. той е от Лом, криминално проявен. Същият е от град Лом криминално проявен. Има регистрации за унищожаване и повреждане и за незаконно притежаване на оръжие. Има условна присъда. Установихме, че е имал проблем и е лежал в психиатрично заведение, тоест той си е изключително опасен. Интересното в случая е, че самият извършител сигнализира органите на МВР за това, което е направил и дори когато в момента споделя извършеното от него е произвеждал изстрели".

След като мъжът приема да се предаде, е установено, че той е стрелял с пистолет и револвер, които са незаконно притежавани. Проверява се и твърдението му по време на похищението, че в къщата има експлозиви и взривни материали.

Похитителят бе задържан към 21.30 часа, а двете жени са изведени от къщата невредими. Бащата на младата жена е транспортиран към Пирогов с опасност за живота, потвърди главен комисар Коцев:

"В момента се образува досъдебно производство за опит за убийство. Предстоят процесуални действия и документиране на цялостната му престъпна дейност. Ще работи съвместно с колегите от прокуратурата".

Източник: bnr.bg