© Агенция "Митници"

В хода на контролните действия митническите инспектори са установили 2 плика със зелена тревиста маса в сандъка на ремаркето. Превозното средство е било съпроводено до Митническото бюро Видин за щателна митническа проверка. В ръчния багаж на шофьора, намиращ се в кабината, е бил открит още един прозрачен плик със зелена тревиста маса. Освен това пликове със същото съдържание са били намерени в хладилния агрегат на ремаркето.

Откритото вещество е тествано с полеви наркотест, който реагира положително на канабис (марихуана). Общото количество на задържаните наркотични вещества, разпределено в 7 пакета, е 2 430 грама. Стойността му възлиза на 9 720 лева.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК. С постановление на прокурор Е.К. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.