© Община Видин

Децата се потопиха във вълшебния свят на марионетките. Представлението днес впечатли зрителите с песни на Елвис Пресли, с кан-кан танцьорки и с други герои. Когато излезе Пинокио, децата и родителите им научиха, че „може носовете им да пораснат като неговия, не само когато лъжат, а ако дълго стоят втренчени в телефоните си”. На финала актьорът успя да оживи десет кукли сам, в ритъма на кюстендилска ръченица.

Детската хоротека отново привлече малките зрители. Не липсваха и желаещи да се включат в детската работилница, за да покажат и усъвършенстват уменията си по рисуване.

Голям е интересът сред жителите и гостите на Видин и към занаятчийския базар, който е подреден на централната алея в Крайдунавския парк.

Програмата на МФФ Синия Дунав продължава в 16:30 ч. с хоротека, на която добре дошли са всички желаещи да се хванат на хоро със самодейците от фолклорен клуб „Веселяци“. В 17:30 ч. започват изявите на самодейци от България и чужбина. След тях на сцената ще излезе очарователната певица Деси Добрева.