Кметът отправи своите поздравления към организаторите и автомобилните клубове, включили се в проявата. „Специално искам да благодаря на Иван Цолов, който вдъхна живот на тази идея - нашият старопрестолен град да бъде домакин на това прекрасно събитие. Община Видин направи всичко възможно, за да предложи най-добрите условия за провеждането на ретро парада и да гарантира сигурността на участниците и на гражданите.

Сигурен съм, че всеки автомобил, всеки мотоциклет, който се представя днес от своите собственици, е достоен да получи награда и вниманието на публиката. Затова пожелавам на всички успех, много хубави емоции и добро настроение!” - каза Ценков. Иван Цолов също благодари на видинския кмет, тъй като е удържал на думата си, давайки обещанието този парад да се превърне в традиционен.

Тази година кметът Огнян Ценков връчи своя приз на главния виновник за ретро парада - Иван Цолов, с пожеланието и занапред да бъде верен на каузата. Бяха раздадени редица специални награди на клубове и участници. Сред отличените са автоклубовете „Ретромобил”, Румъния, „Парачин”, Сърбия и „Хан Кубрат”, България. Наградата на публиката бе за Васил Георгиев, който се представи с Alfa Romeo Duetto Spider 1966 г. Отличие за вай-автентичен мотоциклет - BMW R12 получи Никола Манев.

Десетки награди, осигурени от спонсорите на събитието, бяха раздадени в организираната томбола. За нея Община Видин предостави 40 билета за предстоящите представления от фестивала Летни вечери на операта и балета „Баба Вида” - на 5 и 6 август. Най-големите награди бяха велосипед и телевизор.