Ангелска елха във Враца се осъществява по инициатива на екипа на Областният информационният център и доброволци от града. Кампанията се реализира без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18-годишна възраст и на доброволчески труд.

Съгласно подадените от лишените от свобода заявки с имената на децата, възраст и адрес, подаръците се изпращат или разнасят до дома на нуждаещите се Тази година кампанията беше открита в Деня на доброволеца и започна набирането на дарения и подаръци. Молбите на лишените от свобода да се достави радост на децата им в деня на Рождество христово и Новогодишната нощ са 77. Те са за общо 150 момичета и момчета, чиито бащи изтърпяват присъди във врачанския затвор и за 20 непълнолетни от поправителния дом в рамките на затвора.

Според организаторите децата на осъдените, особено тези, които не са в социални домове, остават извън благотворителните кампании на всички организации, помагащи по време на големите християнски празници на децата в нужда.Синовете и дъщерите на родители които са нарушила закона нямат вина и небива да страдат. От Информационният център призоваха, тези, които имат възможност да се включат в кампанията, като дарят детски играчки и ученически принадлежности за деца от 3-18 г., картонени кутии, малки кашони и амбалажна хартия за опаковане на коледните подаръци, доброволен труд за набирането, сортирането, опаковането, разпращането и раздаването на подаръците и финансови средства за поемане на пощенските разходи за разпращане на подаръците за децата, които са от цялата страна. Телефонът за контакт е 092 62 74 31 - Цвети Иванова.