Вижте как работи играта: Влизаш в своя профил в „Книговище“ и намираш въпросниците към книгите, които вече си прочел. Има въпросници както върху задължителна литература, така и върху много други художествени и научнопопулярни текстове. Въпросниците са за деца от 1 до 7 клас (засега) и непрекъснато се увеличават благодарение на неуморните ни доброволци. Ще намериш „Книговище“ и в създадената от МОН платформа за дистанционно обучение https://edubg2020.wixsite.com/edubg, която обединява безплатните електронни образователни ресурси в страната.

Въпросниците са подредени по трудност и се решават за определено време. Правилните отговори ти носят определен брой точки, а неправилните ти отнемат точки. В определени извънредни ситуации можеш да помолиш за рестарт на лошо решен въпросник (например, ако спре електричеството). След като решиш въпросника, виждаш на екрана как си се справил спрямо останалите. Ако искаш, можеш и сам/а да създадеш въпросник, когато достигнеш определено ниво в играта.

Освен че се забавляваш, докато учиш, в „Книговище“ можеш да водиш личен читателски дневник, да качваш свои рисунки по прочетените текстове и да споделяш мнението си за книгите. Така ставаш част от общност от любознайковци, която се разраства непрекъснато!

Профилите на децата под 14 г. се създават от родител или учител. Платформата позволява и създаването на виртуални класове от страна на родители, учители, библиотекари, детски центрове, клубове по интереси и всякакви други групи, обединени от любовта към четенето. В тях децата сравняват постиженията си, а възрастният може допълнително да ги мотивира като им организира онлайн състезания по четене или обсъждания на живо, генерира грамоти за най-добрите и следи успеха на всяко дете. Грамотите могат да бъдат персонализирани и така да поощряват децата според уменията им.

Източник: knidovishte.bg