© община Видин

Програмата на фестивала е богата откъм събития и емоции за малки и големи. Водещи и през двата фестивални дни са популярните плевенски влогъри Павел Колев и Ицака. Началото на проявите бе поставено с щафета и волейболен турнир. В тяхната организация се включиха СК по лека атлетика „Радуканови“ и ВК „Бдин-Вида“, както и ОП „Спортни имоти“.

Днес, както и утре, всички млади хора, които обичат танците, могат да се включат в dance school, където да изработят танц и той ще бъде представен вечерта на голяма сцена пред публика. Следобедите са време за много забавни игри като народна топка, дърпане на въже, дама, хвърляне на рингове, баланс с тенис топче, скачане с чували и на ластик и други. Участието във всяка игра носи на всеки участник парче от пъзел, като накрая събралите всички парчета ще участват в томбола с атрактивни награди, поясняват от общинската пресслужба.

Вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-популярните сред младото поколение музикални изпълнители у нас. Тази вечер в 20.00 часа видинчани и гости на старопрестолния Видин ще могат да чуят и да се срещнат на живо с една от най-успешните млади певици в момента Дара Екимова и музикалната сензация група „Молец“.

Тазгодишният Summer Vibes Festival минава под мотото на проект „За зелено бъдеще на нашата планета“, създаден по инициатива на Кнауф България в партньорство с Община Видин. Управителят на компанията Борислав Борисов също присъстваше днес на фестивала. В рамките на проекта ще се събира отпадъчна хартия, която ще се използва за производство на гипсфазерни плоскости от завода в крайдунавския град. Целта му е учениците да се запознаят с практиките за рециклиране и устойчиво използване на природните ресурси, да научат за продукта гипсфазер, както и да се създадат връзки между индустрията и образователните институции, които да подпомогнат учащите в тяхната професионална ориентация и реализация.

Мисията на Summer Vibes Festival, както и в предишните издания на младежкото събитие, е да изведе децата от интернет пространството, да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление – на открито, в реалния свят. Целта е да се насърчи общуването помежду им на живо, без дигитални устройства, както и да се заздрави връзката с родителите им чрез едно общо приятно преживяване.

Summer Vibes Festival Vidin 2023 е с вход свободен.