Вече са определени местата за съхранение на изборните книжа и за Изчислителния център, а протоколите от СИК-овете ще се приемат с определен номер по реда на пристигането им в Драматичния театър, за да не се допуснат опашки и напрежение. Изборите ще бъдат тежки и заради преференциите. В областния център ще пристигнат близо 1000 човека, казаха от областната управа.

Според председателя на Районната избирателна комисия Валери Димитров жалбите по време на изборния процес следва да се прецизират, партиите да не подават кухи жалби, с които се губи ресурс на МВР.

ОД на МВР- Монтана е мобилизирала всичките си оперативни служители за демократичното протичане на изборите и за недопускане на престъпления, увери директорът ст. комисар Ивайло Антонов. По думите му са проведени срещи с Окръжна прокуратура. Работи се и с оперативна информация. Обезпечена е охраната на всички секции, мобилизирано е и поделението за служебни кучета в Берковица. Всички сигнали се проверяват и данните се докладват на Окръжна прокуратура и магистратите решават дали да се образува досъдебно производство. В момента също има проверки, работи се и взависимост от резултатите ще бъдат взети мерки, допълни ст. комисар Ивайло Антонов.

Осигурена е и полицейската охрана на бюлетините от печатницата до края на самия вот.

Камелия Трифонова, общински лидер на БСП- Монтана изтъкна, че ако политиците не купуват гласове няма какво да искаме от МВР. Тя прикани състезателите в изборите за 44-то Народно събрание да не създават сериозни притеснения като лепят плакатите един върху друг и на кофите за боклук, да са коректни и да не предизвикват хаос.

Камелия Александрова