През първата част „железничарите” изпуснаха няколко чисти положения за гол. В самия край на първото полувреме стражът на мездренчани Никълс Петров спаси най-сериозната опасност пред своята врата. Футболист на „Първа атомна” се озова сам срещу Петров, но той показа класа и отрази удара.

Второто полувреме започна отлично за гостите. Паоло Петков изведе Александър Лазаров, който откри резултата.

Малко след това капитанът Никола Цолов центрира, топката се озова у Владимир Стефанов, който удвои преднината на своя тим след удар с глава.

Това амбицира „Локомотив” за още попадения и голът не закъсня. Бързоногият Паоло Петков пусна пас към Светослав Бонев, който направи самостоятелен рейд и отбеляза много красив гол, правейки резултата класически.

Домакините не се отказаха и отбелязаха почетен гол от пряк свободен удар, оформяйки крайния резултат 1:3 в полза на „Локомотив”.

Така след този мач „железничарите” са на трета позиция във временното класиране с актив от 3 точки и голова разлика 4:6. Лидер в подреждането е тимът на „Бдин” (Видин), а втори – „Ботев” (Враца), и двата състава са с по 6 пункта.

Състав на „Локо” (Мз): Никълс Петров, Томислав Костадинов, Михаил Иванов, Владислав Стефанов, Денислав Цеков, Мартин Маринов, Никола Цолов, Александър Лазаров, Паоло Петков, Стилиян Михайлов и Светослав Бонев. Като резерви в игра влязоха Виктор Митрински, Йоан Цанев, Стивън Докьов и Константин Здравков.

В следващия кръг момчетата на Владимир Найденов почиват, а в четвъртия - приемат отбора на „Монолит” (Бяла Слатина). Срещата на изкуствения терен в Мездра е на 12-ти октомври, от 16:00 часа.