На 25 май (петък) ще се проведе турнир по футбол на малки врати между общинските администрации и среща на творци от трите общини. Футболният турнир започва в 10:00 часа на градския стадион в Своге.

От 14:00 часа в Народно читалище "Градище-1907″ ще се състои среща на творци - литератори, краеведи и художници.

На 29 май (вторник) от 14:30 часа ще бъде организирана кръглата маса на тема "Иновации, добри практики и обмяна на опит между администрациите“, в която представителите на трите община ще има възможност да презентират най-сполучливите механизми в работата си.

Светла Дамяновска, главен експерт "Култура и художествена галерия“ в Община Мездра, ще представи доклад на тема "Доброто сътрудничество между Община Мездра и читалищата, развиващи дейност на нейна територия“, а доброволците от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при Средно училище “Св. Климент Охридски“ - Зверино ще представят филм за своята дейност и множеството благородни каузи, които реализират успешно.

Същия ден от 17:30 часа на площада в Своге е официалното закриване на Празниците на Искърското дефиле 2018. В празничния концерт ще вземат участие самодейни състави от трите общини, които ще представят своя роден край с традиционни песни и танци. Община Мездра ще бъде представена от Ансамбъл "Мездра", Групата за стари градски песни и Женския народния хор при Читалище “Просвета-1925“.