Старши комисар Янколов направи кратък анализ на работата на служителите на МВР в града за периода от встъпването му в длъжност. Той разясни приоритетите на дирекцията и обърна внимание на противодействие на разпространението на наркотични вещества. В резултата на специализирани операции по линия „Наркотици“ са образувани 40 досъдебни производства и 15 бързи полицейски производства. Установени са 15 водачи на МПС, които са шофирали след употреба на наркотични вещества - съобщи директорът на полицията. По направление съхраняване и разпространение на акцизни тютюневи изделия и алкохол, за месеците април и май са конфискувани 395 000 къса цигари и 830 кг. нарязан тютюн- съобщи Янколов.


По отношение противодействие на криминалната престъпност Янколов посочи, че дирекцията се нарежда сред десетте най-добри в страната. От началото на годината са извършени 849 криминални престъпления, от които 445 са разкрити. Старши комисар Янколов, сподели, че при проверка в сектор „Пътна полиция” не са му харесали опашките пред гишетата. Той заяви, че, до седмица ще бъде създадена по-добра организация за обслужване гражданите и ще се намали времето за регистрация на автомобили и другите услуги.

Директорът на полицията във Враца беше категоричен, че ще бъде безкомпромисен по отношение на корупцията. „Тук има място само за честни и доблестни хора”- заяви Янколов. Той призова журналистите да уведомят гражданите, че има отворен телефон - 02/ 982 222, на който могат да подават сигнали за лошо отношение на служителите на реда към тях и за нарушения, касаещи реда и сигурността в областта.