Решено бе приемането на изборните книжа и материали да се осъществява от двама упълномощени представители на общините. От вчера е въведена и постова охрана в административната сграда на Областна администрация - Враца, където се помещава и РИК - Враца. Всеки вторник областният управител ще провежда брифинги с представители на медиите за хода на организационно-техническата подготовка на изборите в региона. Всяка сряда пък ще се осъществяват заседания на Консултативния съвет относно подготовката и провеждането на прозрачни избори. Публични ще бъдат и процесите по приемането и съхранението на изборните книжа и материали в Областна администрация - Враца.

В Средно училище "Отец Паисий" - Враца ще бъде разкрит временен приемателен пункт за приемане на секционните протоколи от всички секции на територията на областта, съвместно с РИК - Враца и фирмата преброител, определена от ЦИК. На електронните страници на администрациите, включително на Областна администрация - Враца, ще бъде създаден раздел за подаване на сигнали за изборни нарушения. По този начин ще се даде възможност на гражданите да бъдат активни и да сигнализират за нередности.

"Нашата задача в момента е да създадем условия за провеждането на честни, прозрачни и демократични парламентарни избори. Затова Ви уверявам, че от моя страна получавате пълното съдействие и готовност при необходимост, на каквото се надявам и от териториалните ведомства, за да бъде изборният процес добре организиран и безпроблемно проведен", заяви по време на заседанието областният управител Момчил Младенов.