© Община Враца

“Независимо от сложната обстановка, походът по стъпките на Ботевата чета го има. Благодаря на кметовете на Козлодуй, Мизия, Борован и Бяла Слатина за положените усилия по почистването на трасето и организацията на похода. В него се включват участници не само от региона, но и от различни градове на страната. Въпреки трудностите, заедно успяхме да съхраним традициите! Пожелавам на всички поклонници сили и енергия. Вярвам, че това преживяване ще остави трайна следа в съзнанието и ще ви направи още по-големи родолюбци! Откривам 74-ия Национален туристически поход „Козлодуй-Околчица!“ – с тези думи, кметът Калин Каменов се обърна към Ботевите поклонници от Враца и откри традиционните чествания в памет на поета и революционер.

Церемонията по изпращане на близо 100-те участници от града започна с издигането на националния флаг и запалването на вечния огън.

Ръководителят на похода Евгени Филипов поздрави учениците и получи походното знаме от кмета Каменов.

Възпитаничката на СУ „Никола Войводов“ – Емануела Димитрова благодари на кмета Каменов за организирането на похода, че за участниците това не е просто туристическа проява, а възможност заедно да съпреживеят паметните моменти от Освобождението на България.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи иконом Николай.