© МВР

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на тримата участници в групата са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации и други доказателства. Иззети са и наркотици. Част от свидетелите и пострадалите от престъпната дейност на групата са разпитани пред съдия.

С прокурорско постановление от 21 ноември на ръководителя на групата Цветомир Павлов, който живее във врачанското село Паволче е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Вчера за него в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Той стана известен с това, че преди 6 години подаде жалба в полицията срещу Веселин Попов-Лунгара за нанесен му побой в Галиче. Заради неговите твърдения, че са малтретирани заедно със съпругата му в дискотека в скандалното село, съдът наказа Лунгара, със седем години лишаване от свобода и той я изтърпява във врачанския затвор.

На другите двама участници в групата е наложена "Парична гаранция“ от по 5 000 лева по семейни причини и защото не са осъждани. От пресцентъра на Специализираната прокуратура добавиха, че според събраните доказателства групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от Европейския съюз от януари 2016 г., като им е било обещавано да получават по 200 лева на сеанс.