Минути преди полунощ заместник-кметът по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” Цветан Асенов се обърна с приветствие към хората: ”Спокойно мога да кажа, че Община Видин изпраща с удовлетворение тази година, изпълнена с много предизвикателства, но и с поводи за гордост от отлично свършената работа. Тези резултати са благодарение на съдействието и с участието на всички жители на Общината, защото хората са най-ценното богатство и ние вярваме в желанието им Видинският край да процъфтява. С надеждата, затаена дълбоко в душите ни, че Новата 2018 г. ще бъде по-добра и по-щедра за всички нас.”

Асенов поздрави всички присъстващи от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков, както и от името на цялото Общинско ръководство, и пожела: „Нека с нови сили, надежда и вяра в предстоящите дни посрещнем още една Нова година в красивия старопрестолен Видин! Да бъдем редом един до друг в трудните и щастливи моменти, да градим по-добро бъдеще за децата си и с оптимизъм да гледаме далеч напред!”

Заместник-кметът отброи заедно с хората на площада последните десет секунди до Новата 2018 година. Настъпването й бе ознаменувано с пищна заря и наздравица.

Празничната нощ завърши с Дунавското хоро, на което се хванаха малки и големи.


Източник: vidin.bg