© БНР Видин

Ръководителят на Бюрото на ЕП в България изтъкна още, че европейските средства помагат на региони като Видин да се възстановяват и се надява това да се случва колкото се може по-бързо. Новите центрове "Европа директно" в много от случаите не са всъщност нови, тъй като както и тук, предишните центрове продължават да изпълняват тази функция, само че с повече задължения, с повече отговорности, повече работа и за петгодишен период, което в крайна сметка дава и една голяма доза сигурност, а не както преди, когато трябваше много често да се подновяват тези договори.

"Европа директно"- Видин вече от години има дейност в града и областта, подчерта Андриан Александров, директор на Фондация за регионално развитие и отбеляза, че новото предстои и се обърна към присъстващите:"Вие ще бъдете свидетели на това ново и аз ви каня да можете да задавате своите въпроси, да можете да се интересувате от всичко, което се отнася до общото ни бъдеще, за да може заедно да го изграждаме."

Заместник-кметът на Видин по европейската политики и инвестиции Десислава Тодорова със съжаление отбеляза, че жителите на областта не се чувстват достатъчно граждани на Европа. Тя обяви, че Европейският съюз оказва влияние върху живота на всеки един от нас и като пример посочи някои от най-значимите проекти с европейско финансиране, които се изпълняват в общината.

Сабрина Калъчова от "Европа директно"- Видин изтъкна, че в информационния център ще продължават да работят все така за каузата да са мост между европейските институции и гражданите.

Източник: БНР Видин