Запалената искрица към новото хоби на Красин отново е неговата внучка – Николая, но вече предизвикателството се превръща и в призвание, и в послание за таланта на автора. Новата експозиция на самородния талант представи още един ретропоглед към изконните български дух и традиции.

Авторът заяви, че след първия успех на неговите малки пластики, си е поставил за цел да създава тези автентични реплики на старите майстори, за да запази българското, да предаде на тези след него духа на българщината. Творецът допълни, че за изработката на всеки един от експонатите, му е било необходимо около 10 дни технологично време.

Изложбата бе открита от художника Евгени Кучков, който поздрави автора и му пожела да продължи още дълги години това свое хоби, за да съхрани онази родолюбива традиция да пазим и предаваме на поколенията това, завещано от предците ни.

Един от посетителите на изложбата бе и бившата учителка на Красин и дългогодишен директор на най-старото училище в железничарския град „Хр. Ботев“ - Вера Михайлова. Тя изрази своята изненада и удовлетворение от пресътворения възрожденски дух и пожела на твореца дълги години да вдъхва живот на възкресените реликви на българското.

Заместник-кметът на община Мездра Нели Минева също поздрави „виновника“ за поредния празник на родното.

Специални гости на културната изява бяха родителите на автора. За скрития талант на сина и човека, разказа неговата майка – Цветанка Кръстева. Видимо развълнувана, тя сподели, че е изключително щастлива и горда с него и с това, което прави. Той винаги е бил трудолюбив и скромен, но сега е особено щастлива, като вижда, че това, което прави, е нещо запомнящо се и много красиво.

Изложбата уважиха близки, приятели и колеги на Кръстев, както и служители от общинската администрация.

Минимакетите на възрожденски къщи могат да бъдат разгледани в Центъра за услуги и информация на гражданите в Община Мездра.