По случай своя 7-и рожден ден Фондацията предоставя ексклузивно 30% намаление на лицензионната такса за първата година от участието в програмата на одобрените училища. Две училища, работещи с младежи в риск и младежи от малцинствени групи ще получат 70% намаление на лицензионната такса за първата година.

Международната награда на херцога на Единбург има 60-годишен опит.. Програмата дава достъп на младежи до глобална рамка, която им предоставя възможност да учат и да растат чрез неформално образование, работейки за международно разпозната акредитация. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията Доброволчество, Физическа активност и Умения и участват в Приключенско пътуване.

Наградата насърчава младите хора да развият своята самодисциплина при определяне и постигане на цели; да канализира креативната енергия в структурирани занимание; да развият принадлежност към общност от активни млади хора; да формират лидерски качества и умения за работа в екип; да усъвършенстват физическата си активност.

Глобалната мрежа от училища и организации обхваща над 130 държави.

За да разберете как да станете Лицензирана организация, посетете: https://intaward-bg.org/joino/

За да кандидатствате и станете част от семейството на Наградата, попълнете следната регистрационна форма най-късно до 17 февруари 2021 г.: http://intaward-bg.org/apply/