По случай дипломирането им дванайсетокласниците бяха поздравени от директорката на гимназията Мариела Горанова и от кмета на Мездра Генади Събков.

"Запазете най-скъпите човешки ценности - добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство, на които Ви учихме в училище, пожела на младите хора Мариела Горанова. Вие владеете чужди езици и компютърни технологии и това Ви дава възможност да обиколите света. Покорете го със знания и професионализъм и останете в Родината, за да съграждате това, което ние не успяхме!”

"Бъдете търпеливи, вслушвайте се в съветите на своите родители и инвестирайте в своето бъдеще, за да успеете!, напътства зрелостниците Генади Събков.

Шестима от зрелостниците завършват средния курс на обучение с отличен успех: Карина Вутова (XII “б” клас) - 5.86, Петър Дамянов (XII “а” клас) - 5.75, Камелия Митова (XII “а” клас) - 5.65, Георги Пешев - 5.63, Натали Цолова - 5.56 и Поля Кръстева - 5.51 (и тримата от XII “б” клас). Освен диплом за завършено средно образование, те получиха медали "Отличник' на Випуск 2017 и грамоти за отличен успех.

А всички завършили гимназиално образование си тръгнаха с тефтери с логото на родното училище.

Накрая всички се снимаха за спомен и си пожелаха успех в кандидатстудентската кампания, на добър път в живота и до нови срещи.