На официална церемония, състояла се в Заседателната зала на Община Мездра, бяха връчени дипломите за завършено средно образование на Випуск 2016 на СОУ „Иван Вазов“. През учебната 2015/ 2016 в двете профилирани паралелки ХII клас на мездренската гимназия: Чуждоезиков профил - „Английски и руски език” и Технологичен профил - „Информационни технологии“, се дипломират 37 зрелостници. Класни ръководители на двете паралелки са Даринка Кузовска и инж. Цветанка Найденова (на XII „а” клас) и Павлинка Левичкова (на XII „б” клас). Средният успех на випуска е малко над Много добър 5.00.

По случай успешното полагане на държавните зрелостни изпити и дипломирането им дванайсетокласниците бяха поздравени от кмета на Мездра Генади Събков и от директора на СОУ „Иван Вазов” Мариела Горанова.

Трима от зрелостниците завършват средния курс на обучение с отличен успех, а девет - с много добър успех от 5.00 до 5.50. С най-висок успех са Михаела Емилова - 5.78, Кристиян Илиев - 5.74 и Диляна Исаева - 5.72, и тримата от XII „б” клас. Освен диплом за завършено средно образование, те получиха медали „Отличник” на Випуск 2016 и по една книга.

На тържеството всеки от зрелостниците написа по едно лично пожелание и го постави в „Ковчежето на желанията”, което ще бъде отворено след пет години. Накрая всички се снимаха за спомен и си пожелаха успех в кандидатстудентската кампания и на добър път в живота.