Спортните прояви във Враца, включваха състезания по стрийтбол, плажен волейбол, петанк и турнир по футбол. В надпреварата по стрийтбол, пред централния вход на стадиона се включиха седем отбора, шест врачански и един тим от Мездра. В класацията при мъжете на първо място се нареди тимът на „Ботев 2012", а в категория под 18 години първи станаха младежите от „БиЕмПи“.

Състезанието по петанк се проведе на игрището зад покрития басейн. В него се включиха 8 тима, любители на френския спорт. Победи гостуващият отбор от Благоевград. В надпреварата по плажен волейбол първи станаха Денислава Борисова и Десислава Костова от Враца.

Сред спортните прояви най-атрактивен беше турнирът по футбол на малките футболисти от „Ботев“- Враца, родени през 2005, 2006 и 2007 г. който се проведе на централния терен на стадиона.
На всички участници в спортните събития бяха раздадени награди, осигурени от Министерството на младежта и спорта и от Община Враца.

От общинската управа потвърдиха за MediaNews, че Общината съвсем скоро ще започне втори етап от ремонта на закритата лекоатлетическа писта със средства от своя бюджет. За началото на 2017 г. ще остане само да се излее нова настилка и обновеното и модерно спортно съоръжение ще бъде готово.