Турнирът е включен в програмата на Ботевите дни 2018 г. на Община Враца и за наша голяма гордост привлече много състезатели от Русе, Плевен, Левски, София, Пазарджик и Враца. Победителите в отделните класове:

Клас 1/10Electric Touring: Кристиян Костадинов от МК „Кинетик” – Русе завоюва първо място, втори остана Калин Кокошаров от Асоциация на моделистите. Братята Петър и Боян Стаменови от СТМК-Враца останаха съответно трето и пето място.

Клас 1/10 Electric Super Stock: Отново злато за Кристиян Костадинов, втори и четвърти са Петър и Боян Стаменови, а трети е Мирослав Русев от АМК - гр. Левски.

Клас 1/10 Electric Stock деца: Безапелационен победител Кристиян Костадинов, сребро за Теодор Ивайлов от Летница, бронз за състезателя на СТМК –Враца Александър Вълков и четвърто място за Любомир Цветомиров от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Stock начинаещи: Диян Бозлев от Русе зае първо място, второ и трето място заеха Георги Захариев и абитуриентката Цветелина Кирилова от СТМК –Враца, която получи и специално изработен плакет и грамота с пожелание да остане да се състезава и след завършване на училище.

Клас 1/16 Electric: Отново Кристиян Костадинов е първи, второ и трето място заеха състезатели от Асоциация на моделистите Калоян Кокошаров и Емил Лесов.

Клас-1:10I.C. 200 MM: Златен медал за змс Дамян Петров, сребро за Явор Антонов и двамата от СТМК –Враца и бронз за Владо Янков от АМК Левски.

Клас -1:5 ON ROAD: Петима състезатели в оспорвана борба и в челната тройка със злато змс Дамян Петров, сребро за Самуил Кулев и бронз за Любомир Цветомиров и тримата от СТМК-Враца.

Победителите бяха наградени с грамоти, медали и плакети от г-жа Мария Попова – Заместник - кмет на Община Враца и Мария Георгиева – регионален представител на Министерство на младежта и спорта за Северозападна България.

Специални благодарности на Община Враца за честта, турнирът да бъде включен в Програмата Ботеви дни 2018!

Следващото състезание е посветено на Деня на детето, с участието на най-малките състезатели от СТМК –Враца, и ще се проведе на 2 юни в град Пазарджик.