Девет медала завоюваха пилотите на СТМК - Враца във втория кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радио управляеми модели с електро двигатели и в първия кръг от Държавния шампионат за радио управляеми модели с двигатели с вътрешно горене, който се проведе в областния център.

В надпреварата взеха участие 30 състезатели от 5 клуба от страната, членове на БФАМС. Съдии на турнира бяха Тихомир Илчев, който ръководи строго и справедливо, и Иванчо Ганчов, който отговаряше за точното отчитане на резултатите.

В Клас 1/10 Electric Stock победи з. м. с Дамян Петров, следван от Мирослав Русев от Спортен клуб - Левски и Тони Янчев от Асоциация на моделистите - София.

В Клас 1/10 Electric Stock - деца врачанските пилоти Александър Вълков и Любомир Цветомиров се наредиха съответно втори и трети,непосредствено след победителя Кристиян Костадинов от СК Кинетик- Русе. Останалите състезатели от СТМК - Враца Самуил Кулев и Ванина Крумова заеха четвърто и шесто място в крайното класиране.

В Клас1/10 Electric touring най-бърз бе Калин Кокошаров от Асоциация на моделистите - София, а в клас 1/12 Electric - Мирослав Русев от Левски, втори остана Самуил Кулев от СТМК - Враца.

В клас 1:10 I.C. 200 MM PULL STARTER врачанският състезател Явор Антов е втори, след Тони Янчев от Асоциация на моделистите - София.

В клас 1:10 I. C. 200 MM над всички доминира Кристиян Крумов, втори е Росен Ралчовскии - и двамата от СТМК - Враца.

В "кралския" клас 1:5 ON ROAD з. м. с. Дамян Петров отново показа класа и спечели златен медал, втори е Емил Карамфиров от Асоциация на моделистите - София, а след оспорвана борба Росен Ралчовски от СТМК - Враца финишира трети.

На 18 юни в присъствието на народния представител Петя Аврамова, Малина Николова, областен управител на Враца, Росица Стаменова, представител на Министерството на младежта и спорта за Северозападна България, медии, членове на Македонското земляческо дружество - Враца, гости, състезатели, близки и роднини на Огнян Филипов - дългогодишен председател на БФАМС, близки и роднини на Иван Иванов и Петьо Петков, състезатели и приятели на автомоделизма, беше открита паметна плоча в памет на Огнян Филипов. По този начин пистата по автомоделни спортове в Социалния комплекс за работа с деца получи името „Огнян Филипов”. Паметната плоча е подарък от Македонското земляческо дружество - Враца. В знак на благодарност плакети от БФАМС получиха близките на Иван Иванов, Петьо Петков и Огнян Филипов.

С плакет бе отличен и друг приятел на автомоделния спорт - дългогодишният съдия и журналист Младен Кирилов. За пръв път в своята история БФАМС връчи ваучер за 100 евро - такса участие на Кристиян Костадинов от СК Кинетик - Русе за участие в Европейско първенство клас 1/10 electric mod в Тренчин, Словакия.

Следващото състезание от календара на БФАМС и ЕФРА - Гран При „Леденика 2016", ще се проведе на от 8 до 10 юли в местността "Леденика".