В последствие е приел и укрил същата в "приват", находящ се на неустановен адрес в гр. Дюрен, ФРГ, с цел тя да бъде използвана за развратни действия в същата страна, независимо от съгласието й, като деянието е извършено чрез използване на принуда – използвал е сила, като й е нанасял побой. За това престъпление Районен съд – Оряхово е наложил на П. Н. ефективно наказание от пет години „лишаване от свобода“, което ще трябва да се изтърпи при първоначален „строг режим“, както и глоба в размер на 20 000 лева.

На основание чл. 68, ал. 1 от НК подсъдимият П. Н. е осъден да изтърпи отделно отложеното по НОХД № 375/2012 г. по описа на Pайонен съд – Оряхово наказание "лишаване от свобода" за срок от четири месеца, при първоначален "общ" режим.

Въззивното дело в Окръжен съд – Враца бе образувано след подадена жалба от подсъдимия П. Н. и неговата защита срещу присъдата на Районен съд – Оряхово. Със своето решение Врачанският окръжен съд потвърди наложеното наказание от първоинстанционния съд на П. Н. Въззивната инстанция не констатира наличие на основания, налагащи неговата отмяна или изменение, поради което присъдата бе потвърдена изцяло, а въззивната жалба бе оставена без уважение, като неоснователна.

Решението на Врачанския окръжен съд е окончателно и е влязло в сила.

Подсъдимият вече изтърпява наказанието си.